top of page
automatische
 BLUSSYSTEMEN

De temperaturen van motoren worden steeds hoger als een gevolg van de strenger wordende emissie eisen (EURO6, CNG).  Betere isolatie en volgebouwde motorruimtes hebben het risico op brand in het motorcompartiment aanzienlijk verhoogd.  Dit verhoogde risico blijkt uit het groeiend aantal overheden en verzekeringsmaatschappijen dat een automatisch blussysteem in bussen en touringcars verplicht heeft gesteld.

OEM & CONSTRUCTEURS :

In nauwe samenwerking met Reacton en Wiejelo kunnen wij bussenbouwers ondersteuning in (brand)veilige oplossingen. Naast het leveren van de blussystemen verzorgen wij onder andere ook installatietrainingen, design en aftersales ondersteuning.

EINDGEBRUIKERS :

Door een doeltreffend automatisch blussysteem in uw bus of touringcar te installeren verhoogt u niet alleen de veiligheid van uw passagiers maar ook die van de omgeving. Daarnaast verliest u in geval van een brand geen capaciteit en herleidt u de nevenschade tot een absoluut minimum.

24/7 MONITORING :

Onze automatische blussystemen zijn als geen ander in staat om een beginnende brand binnen luttele seconden te detecteren en effectief te blussen. De volledig mechanische werking maakt het systeem één van de meest betrouwbare blussystemen in voertuigen. Door de mechanische werking beschermt het systeem het voertuig 24 uur per dag, 7 dagen in de week, ook als deze – met nog gloeiend hete motor - geparkeerd wordt.

ERVARING & KWALITEIT :

Wereldwijd zijn er al meer dan 30.000 bussen uitgerust met een onze blussysteem. Onze fabriekanten zijn een logische keuze vanwege de betrouwbaarheid, de eenvoudige montage en het lage total cost of ownership (TCO). Naast de CE normering voldoen onze systemen aan meer dan 30 nationale en internationale goedkeuringen waarvan meerdere specifiek gericht op blussystemen in voertuigen.

bottom of page