top of page
automatische
 BLUSSYSTEMEN
Kleine branden, grote gevolgen : 

OORZAKEN :

Een brand in een serverruimte leidt tot een uitval van een computersysteem, een motorcompartiment in een stadsbus het verkeer stremt en haar passagiers in gevaar brengt of een compressorbrand productielijnen lam legt in een fabriek ... 

De kleinste branden,indien niet gecontroleerd, kunnen een kettingreactie veroorzaken met onnoemelijke schade en kosten.

Recentelijk werd een luchtvaartmaatschappij gedwongen om meer dan 2.100 vluchten te annuleren doordat het netwerk uitgevallen was omwille van een "kleine" brand in een van hun datacenters. De gevolgen van deze kleine brand en het
domino-effect kan tot op heden nog steeds niet berekend worden ...

Het vuur alleen kan niet de verantwoordelijke zijn voor de uiteindelijke verwoesting, dit incident benadrukt het belang van een end-to-end risicobeperking waarbij een snelle en effectie detectie dergelijke "kleine" branden onmiddelijk onderdrukt.

OPLOSSINGEN :

ABC poeder :

Voor de meeste motorcompartimenten adviseren wij een automatisch brandblussyteem met een ABC poeder dat minstens 95% mono-ammonium fosfaat (MAP) bevat.  Door dit hoge gehalte MAP is het blusmiddel enorm effectief en gelijktijdig veel minder corrosief en agressief voor de omgeving.  De nevenschade is minimaal en net zoals bij elk ander blusmiddel dient de motorruimte schoongemaakt te worden na een blussing.

Novec :

Voor meer afgesloten ruimtes zoals in windmolens, server- en elektriciteitskasten bieden wij "clean agent" oplossingen met Novec. Dit is het meest milieuvriendelijk “blusgas” verkrijgbaar anno 2016. In principe is Novec geen gas, maar een vloeistof bij kamertemperatuur. Bij een blussing onttrekt Novec warmte aan het vuur waardoor de chemische reactie wordt verbroken, de brand wordt afgekoeld en onmiddellijk wordt geblust. Bij een blussing verdampt alle niet gebruikte Novec onmiddellijk en binnen 5 dagen is het product geheel afgebroken. Door automatische brandblussers met Novec te installeren bent u niet alleen verzekerd van de meest effectieve blussing, maar ook van de meest milieu- en mensvriendelijke blussing.

Guardex :

Automatische blussystemen in professionele (groot)keukens vereisen een andere blusmiddel.  Vetbranden, ook wel klasse F brand genoemd, zijn alleen maar met specifieke blusmiddelen effectief te bestrijden.  Bij onze oplossingen maken we gebruik van Guardex, een blusmiddel met een laag Ph gehalte.

bottom of page